donderdag, 1. december 2005 - 10:38

Lev-06 doet mee aan Zwolse gemeenteraadsverkiezingen

Zwolle

Met fris, feestelijk, opvallend en no-nonsense gaat een nieuwe Zwolse politieke partij meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Onder de naam Lev-06 wordt in maart 2006 gemikt op drie tot vijf zetels. Initiatiefnemer is journalist Sibrand Hofstra.

Wat Lev-06 in ieder geval beoogt is om de trage en grijze lokale politiek te doorbreken. Maar Hofstra is realist genoeg om te weten dat politiek ook traditionele spelregels in zich heeft. Als voormalig presentator van de Koffietafel, een radioprogramma bij de Lokale Omroep Zwolle, is Hofstra op de hoogte van het wel en wee van de Zwolse politiek.

Zo ontving hij vele lokale politieke kopstukken in zijn populaire programma. Daarnaast is de jonge Zwollenaar als journalist betrokken bij een huis-aan-huisblad en werkt hij op freelance basis voor de Hogeschoolkrant Windesheim. Op de verkiezingslijst van Lev-06 pronken mensen die zich inzetten voor een dynamisch Zwolle.

Speerpunten in het komende verkiezingsprogramma zijn een beter evenementenbeleid, verruimen van de geluidsnormen en de studentenhuisvesting. Het definitieve programma en de kandidatenlijst wordt in januari 2006 openbaar gemaakt. Dan zal blijken in hoeverre de bestaande politieke partijen moeten vrezen voor stemmenverlies.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):