woensdag, 6. juli 2005 - 21:11

Levensgevaarlijke reageerbuisjes

Breda

De politie in de regio Midden en West Brabant heeft haar medewerkers nogmaals geattendeerd op de vermissing van een paar duizend reageerbuisjes met een levensgevaarlijke inhoud van dichloorethaan en dichloormethaan. Op woensdag 22 juni werd in Zevenbergschen Hoek een gestolen vrachtwagen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat een deel van de lading, bestaande uit een groot aantal reageerbuisjes met het genoemde mengsel, vermoedelijk door de dieven is meegenomen. Enkele dagen later werd op een locatie in de politieregio Rotterdam Rijnmond een deel van de reageerbuisjes in de verpakking terug gevonden.

Uit onderzoek is echter gebleken dat, in tegenstelling tot wat verschillende media hierover gemeld hebben, nog lang niet alle buisjes zijn terug gevonden. Omdat niet kan worden uitgesloten dat de dozen, waarin de reageerbuisjes zich bevinden, alsnog ergens door de daders zullen worden achtergelaten, herhaalt de politie haar waarschuwingen aan haar medewerkers en de eventuele vinder.

Wanneer u een of meerdere reageerbuisjes aantreft, wordt u dringend geadviseerd uit de buurt te blijven en direct contact op te nemen met de politie in uw woonplaats. Wanneer u onverhoopt in aanraking komt met de vloeistof, die zich in het buisje bevindt, dient u direct contact op te nemen met uw huisarts of naar het ziekenhuis te gaan. © BON
Provincie:
Tag(s):