donderdag, 3. februari 2005 - 8:44

Lexus nieuwe GS300 & GS430

Amsterdam

De nieuwe Lexus GS300 en GS430 debuteren op de AutoRAI 2005. Voor het eerst zijn beide versies op Nederlandse bodem te zien. De elegante en vloeiende vormgeving van de GS serie vertolkt de jongste designfilosofie van Lexus, waarbij een intelligente en gracieuze rijervaring de rode draad vormt. De zescilinder GS300 kan in drie uitvoeringen worden geleverd (Business, Executive & President), terwijl de achtcilinder GS430 in twee versies beschikbaar komt (Executive & President).

e nieuwe generatie van de Lexus GS wordt medio april bij de Lexus dealer verwacht. Bezoekers van de AutoRAI zien dus als eerste in Nederland de jongste creatie van het Japanse topmerk. Ze staan dan oog in oog met een auto waarbij geen enkele concessie is gedaan aan kwaliteit, met een auto die is voorzien van grensverleggende technologie.
Nieuwe V6-benzinemotor met directe inspuiting
De GS300 beschikt over een volledig nieuwe direct ingespoten 3,0 liter V6-benzinemotor met een vermogen van 183 kW/245 pk. De GS430 heeft een 4,3 liter V8-benzinemotor met een vermogen van 208 kW/283 pk. Beiden zijn gekoppeld aan een nieuwe sequentiële zestrapsautomaat.

Lexus GS300 Business: compleet tot in de details
De GS300 wordt leverbaar in drie uitrustingsniveaus. In hoofdlijnen verschillende de modellen op de volgende punten van elkaar. De Lexus GS300 Business kent een zeer ruime uitrusting met onder meer Bluetooth, Smart Key System, sluitkracht-begrenzing portieren, startknop, geavanceerd Lexus audiosysteem met 10 luidsprekers en een vermogen van 350 Watt inclusief 6 cd wisselaar, Xenon koplampen, LED achterlichten, touchscreen informatiedisplay en 17 inch lichtmetalen wielen. Optioneel is deze versie onder meer te leveren met: Full Map DVD navigatiesysteem, inclusief Lexus Parking Assist Monitorsystem (Full Color camera inclusief parkeeraanwijzingen).

Lexus GS300 Executive: Dynamic Route Guidance zorgt voor efficiency.

De Lexus GS300 Executive is onder meer voorzien van lederen bekleding, een elektrisch bedienbaar zonnescherm achter en Parking Sensor System. Op de optielijst van de Executive staan zaken als Full Map DVD navigatiesysteem met Dynamic Route Guidance, Lexus Parking Assist Monitorsystem, 18 inch lichtmetalen wielen, een houten stuurwiel & -pookknop en een elektrische bedienbaar sunroof en zonnescherm achter.
Lexus GS300 President: genieten van High Fidelity op hoogste niveau
De topversie van de GS-serie heet uiteraard President. Deze meest luxueuze versie beschikt over i-AFS Xenon koplampen, Adaptive Cruise Control, inclusief het geavanceerde Pre-Crash Safety System. Ook is aan boord een Hifisysteem met 14 luidsprekers van Mark Levinson te vinden, alsook een Full Map DVD navigatiesysteem met Dynamic Route Guidance en 18 inch lichtmetalen wielen. Op de President zijn een elektrisch bedienbaar sunroof en een houten stuurwiel & -pookknop als optie te bestellen.

Lexus GS430 Executive: geïntegreerde actieve veiligheidssystemen (VDIM)
Bij de krachtige achtcilinder versie van de nieuwe GS kan men kiezen uit Executive of President. Beide versies zijn uitgerust met Active Variable Suspension en VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management). Dit systeem is speciaal ontwikkeld om de verschillende actieve veiligheidssystemen zoals ABS, tractiecontrole, voertuigstabiliteitscontrole (VSC) en elektrische stuurbekrachtiging optimaal te integreren. Hierdoor behoudt de bestuurder onder alle denkbare rijomstandigheden een zo optimaal mogelijk contact met het wegdek. De GS430 Executive is onder meer uitgerust met lederen bekleding, Lexus Parking Assist Monitorsystem, Full Map DVD navigatiesysteem met Dynamic Route Guidance, 18 inch lichtmetalen wielen, een elektrisch bedienbaar zonnescherm achter en een houten stuurwiel & pookknop.
Lexus GS430 President: actieve veiligheid op het hoogst niveau

De GS430 President is het vlaggenschip uit de GS-serie en beschikt naast VDIM over het actieve veiligheidssysteem Adaptive Cruise Control, inclusief het geavanceerde Pre-Crash Safety System. Dit laatste genoemde systeem bestaat uit een radar die obstakels voor het voertuig detecteert. Vervolgens vergelijkt het de gemeten gegevens met onder meer de voertuigsnelheid en de stuurhoek om te bepalen of een botsing onvermijdelijk is. Is dat het geval, dan trekt het systeem de gordels strak en activeert het alvast het remsysteem. Het systeem komt in actie vóórdat de grenzen van de Lexus zijn bereikt. Conventionele systemen voor de actieve veiligheid treden pas in werking als die grenzen al zijn gepasseerd. Aan boord van de GS430 President is evenals bij de GS300 President het high end Hifisysteem van Mark Levinson te vinden, voor een werkelijk sublieme geluidsweergave.

Consumentenprijzen GS300
GS300 Business € 57.250,-
GS300 Executive € 65.100,-
GS300 President € 76.650,-

Consumentenprijzen GS430
GS430 Executive € 83.400,-
GS430 President € 90.100,-

©BON/RAI
Categorie:
Tag(s):