maandag, 12. december 2005 - 10:24

Lichte daling auto van de zaak

Het aantal werknemers dat een auto van de zaak rijden, is in 2003 licht gedaald. In 2002 reed nog 9,6 procent van de werknemers met een auto van de werkgever. In 2003 daalde dit naar 9,1 procent, blijkt uit cijfers van het CBS.

De auto van de zaak wordt vooral gereden door de mannelijke werknemers. Het meest wordt hiervan gebruik gemaakt in de bouwsector, waar een kwart van de werknemers een auto van de zaak rijdt. Ook bij financiële instellingen gebruikt 17 procent een zakelijke auto. In het onderwijs, de zorg en de overheid wordt hiervan weinig gebruik gemaakt. Slecht 2,5 procent rijdt in een auto van de werkgever.

De grootste kans op een auto van de zaak is er voor mannen werkzaam in de computerbranche of als registeraccountant. Van deze werknemers heeft bijna twee van de drie een auto van de zaak.

Ook het maandinkomen speelt een rol. Zes van de tien werknemers met een maandloon van 10 duizend euro of meer hebben een auto van de zaak. Bij degenen met een maandloon tussen de 5 en 10 duizend euro geldt dit voor vier op de tien werknemers. Van de werknemers met een maandloon van minder dan 2 duizend euro per maand heeft slechts 2 procent een auto van de zaak. Tot deze groep behoort echter wel de helft van alle werknemers.
Categorie:
Tag(s):