zondag, 27. november 2005 - 15:23

'Liefdevolle' vader misbruikt dochtertje en mishandelt zoon

Zwolle

Houd dit dan nooit op? Een vraag die velen zich stellen maar waarop het antwoord nog steeds niet gegeven kan worden. De rechtzaak tegen een 49-jarige Zwollenaar is wederom het levende bewijs dat incest en mishandeling met een angstaanjagende programmering op de rol staan bij diverse rechtbanken

De Zwolse zaak vormt daarop geen uitzondering. Lijdend voorwerp zijn twee kinderen die door hun vader mishandeld (het zoontje) en misbruikt (het 11 jarig dochtertje) zijn. De incest zou gedurende twee jaar hebben plaats gevonden. Pikant detail tijdens de rechtzaak was dat de vader er kennelijk geheel anders over dacht. Hij zag zichzelf als een liefdevolle man.

De rechtbank had een geheel ander oordeel en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Tijdens de eerste zitting had de vader nog alles ontkend. Hij zou onder invloed van medicijnen een bekentenis hebben afgelegd. Die verklaring was voor de rechtbank niet aannemelijk. De rechtbank omschreef het ten laste gelegde als zeer verwerpelijk.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):