maandag, 18. juli 2005 - 7:36

Lik op stukbeleid tijdens Vierdaagseweek

Nijmegen

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben een lik op stukbeleid afgesproken voor de Vierdaagseweek. Mensen die tijdens de Vierdaagse en Zomerfeesten een overtreding begaan, kunnen van het Openbaar Ministerie direct een transactie aangeboden krijgen. Dit geldt voor eenvoudige overtredingen zoals belediging van politiemensen, fietsdiefstal en vernielingen.

Iedere avond is een officier van justitie aanwezig in het hoofdbureau van de politie. Hij of zij zal de verdachte na politieverhoor een transactie aanbieden, waarna de verdachte dit direct kan betalen. Dit kan contant of door te pinnen. Tijdens de eerste avond hebben diverse mensen van dit aanbod gebruik gemaakt.

Wie hieraan niet kan voldoen krijgt een dagvaarding aangeboden en moet later voor de rechter verschijnen. Op 28 juli wordt een speciale Vierdaagsezitting gehouden.

De goede samenwerking tussen politie en justitie heeft er in geresulteerd dat justitie sinds 1 januari van dit jaar een zogenaamd ‘frontoffice’ in het hoofdbureau heeft, waardoor de zaken in zijn algemeenheid sneller afgehandeld kunnen worden. Het is nu tijdens de Vierdaagseweek voor het eerst dat overtreders direct een transactie aangeboden krijgen.
Provincie:
Tag(s):