woensdag, 26. oktober 2005 - 11:16

'Likkende dame' voer voor discussie

Zwolle

Het driesterren restaurant de Librije van Jonnie en Therese Boer kent komend weekend geen wachtlijst. Het beroemde restaurant doet met 10 andere restaurants mee aan het prestigieuze evenement Zwolle Culinair. In de Broerenkerk presenteren deze restaurants zich aan het grote publiek. Een affiche van een zwoele 'likkende' dame moet het publiek lekker maken. Maar kan dit wel door de beugel ?

Gespreksonderwerp van de dag in de aanloop naar drie dagen Zwolle Culinair is echter de levensgrote affiche waarop het evenement wordt aangekondigd. Een mooie vrouw die haar tong streelt aan een leeg bord. Zinnenprikkelend, zo wordt algemeen gesteld. Voer voor discussie maar volgens de organisatie van het evenement, de Stichting Gezamenlijke Restaurants Zwolle, is er wel degelijk goed nagedacht over de huidige affichering.

‘Nee, met erotiek heeft het niets te maken. Deze poster is zowel spraakmakend als gedurfd. We wilden iets anders en daarin zijn we kennelijk goed geslaagd’, zegt een van de deelnemende restaurants. Toegegeven, spraakmakend is de poster zeker. Of Zwolle Culinair ook als vakevenement een topper wordt zal komende weekend moeten blijken. Maar alle ingrediënten zijn voor handen. Toonaangevende restaurants, een prikkelende poster, een geweldige locatie in de vorm van een oude kerk, het zijn factoren die de weg naar een geslaagd evenement doen verzekeren.

Tijdens de vorige editie bezochten ruim zesduizend gasten de culinaire bijeenkomst. Een aantal dat komend weekend zeker weer verwacht wordt. Ook de plaatselijke VVV verheugt zich op het bijzondere evenement. Uit de vele hotelboekingen blijkt nu al dat Zwolle Culinair een goed en geslaagd promotie-evenement voor de stad is.

©Blikopnieuws.nl
Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):