dinsdag, 5. juli 2005 - 17:28

Limburg bijna belangrijkste vakantieprovincie

Limburg

Limburg bezet de tweede plaats in de lijst van vakantieprovincies, na de provincie Gelderland. Het aantal vakanties is met 10% toegenomen en het aantal overnachtingen met 15%. Dit blijkt uit de toeristische trends en ontwikkelingen over 2004 die dinsdag door de Provincie en de samenwerkende VVV’s en RECRON werden gepresenteerd. Opvallend is dat Limburg nu al de tweede plek heeft behaald. Het streven van de provincie was om deze plaats in 2007 te veroveren.

Martin Eurlings reageerde zeer tevreden over de resultaten: ‘Dit is een fantastisch resultaat. Het laat zien dat we op de goede weg zijn’ aldus Eurlings. Een minpunt was dat er vorig jaar minder buitenlandse gasten de provincie bezochten, terwijl het landelijk gemiddelde wel toenam. Ook scoorden de regio’s Midden- en Noord-Limburg beter t.o.v. Zuid-Limburg.

De belangrijkste vakantieactiviteit is van culinaire aard, gevolgd door wandelen en het maken van toertochtjes met de auto. Wel wordt de fiets minder gebruikt door de vakantiegangers.

© BON/Foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):