woensdag, 5. januari 2005 - 16:54

Limburg is 3 minuten stil

Roermond

Vanmiddag om 12:00 uur was Nederland 3 minuten stil uit respect voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. De 3 minuten stilte kwamen voort uit een oproep van Nederland als vorig voorzitter van de Europese Unie, die samen met het huidige Luxemburgse voorzitterschap heeft opgeroepen tot drie minuten stilte op woensdag in alle lidstaten van de Europese Unie.

Het Openbaar Vervoer kwam tot stilstand en de radiozenders gingen voor 1 minuut uit de lucht. Ook in Limburg werd gehoor gegeven aan deze oproep. In Heerlen verzamelden burgers en ambtenaren zich op het Raadhuisplein om 3 minuten stil te zijn. Dit gebeurde ook op het Munsterplein in Roermond in de aanwezigheid van onder andere bisschop De Jong.
Woensdag 5 januari is door de gemeente Maastricht uitgeroepen tot actiedag voor Azië. Onder de titel ‘Maastricht helpt Azië’ worden er veel geldinzamelingsacties gehouden in de stad en de wijken. ’s Avonds is het grote benefietconcert ‘Direk dialek veur Azië’. Het totaalbedrag van deze acties zal op donderdag tijdens de grote nationale actie op TV door de gemeente Maastricht worden aangeboden. © BON/foto:John Peters
Provincie:
Tag(s):