zondag, 17. april 2005 - 17:50

Limburg klaar voor het Witte Goud

Melderslo

Zondagmiddag heeft gedeputeerde Ger Driessen samen met Aspergekoningin Ellen Fransen de ‘eerste’ asperge gestoken in Museum De Locht. Hiermee is tevens het Museum, gelegen in Melderslo, in de nieuwe stijl feestelijk ingeluid. Museum De Locht is een Streekmuseum en Nationaal Asperge- en Champignonmuseum dat sinds 1990 bestaat. Directeur Litjens, die het museum toendertijd heeft opgezet, mag jaarlijks zo’n 35.000 bezoekers verwelkomen.

Met de komst van het nieuwe zomerseizoen heeft het Museum enkele uitbreidingen gedaan, waaronder een hele binnenverdieping die gericht is op de asperge. Daarnaast is er in het Museum veel te zien over de historie van het plattelandsleven in de regio tussen de Peel en de Maas.
Het begin van het aspergeseizoen was dan ook een goed moment om dit feestelijk te openen.

Over publieke belangstelling hoefde men niet te klagen. De belangstellenden reisden zelfs vanuit Friesland af naar Limburg om deze opening mee te maken. Vanaf mei tot en met september is het museum dagelijks geopend voor publiek van 11:00 tot 17:00 uur. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):