zaterdag, 9. juli 2005 - 12:14

Limburgers betrokken bij busongeluk in Frankrijk

Roermond

Een aantal slachtoffers van het busongeluk in Frankrijk komt zaterdagavond al terug naar Nederland. Voor deze mensen staat een vliegtuig klaar die hen rond 22:00 uur vanuit Montpellier terugbrengt.

Bij het busongeluk in Zuid-Frankrijk, waarbij zaterdagochtend een 50-jarige Nederlandse man en een 11-jarig Belgisch jongetje om het leven kwamen, zaten 19 Limburgse vakantiegangers. Volgens de passagierslijst zaten er mensen in uit ondermeer Posterholt, Kerkrade, Venlo, en Roermond. Ook waren er passagiers uit de regio Eindhoven afkomstig. In de regio zuid is vrijdag officieel de schoolvakantie begonnen.

De bus van de maatschappij Solmar Tours uit Maarheeze, was op weg naar de Costa Brava in Spanje. Op de A9 tussen Béziers en Montpellier in Frankrijk raakte de bus ter hoogte van het plaatsje Bessan van de weg. In de bus zaten 66 passagiers, 2 chauffeurs en 1 hostess. De chauffeur van de touringcar is aangehouden. Hij is vermoedelijk in slaap gevallen. Bij Solmar Tours was niemand voor commentaar bereikbaar.

Volgens een woordvoerster van de alarmcentrale Mondial Assistance zaten er 57 Nederlanders in de bus en 9 Belgen. Zes personen zijn zwaargewond geraakt en 26 personen hebben lichte verwondingen opgelopen. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De overige buspassagiers zijn opgevangen in een sporthal in Bessan.

Een medisch team van Mondial Assistance is afgereisd naar de plaats van het ongeval. Dit team bestaat uit twee artsen, twee verpleegkundigen en een woordvoerder. Van de gewonden liggen nog 10 personen in verschillende ziekenhuizen in Montpellier, Sète en Béziers. Het medisch team zal waarschijnlijk mee terugvliegen naar Nederland.

Van alle vakantiegangers is er niemand die de reis voortzet volgens de alarmcentrale. Met deze vlucht komen 44 reizigers terug. Dit zijn zowel gewonden als vakantiegangers die geen verwondingen hebben opgelopen. In totaal zijn het 36 Nederlanders en 6 Belgen, de tweede chauffeur en een hostess. Twintig Nederlanders en 2 Belgen blijven nog in Frankrijk. De alarmcentrale heeft niet bekendgemaakt op welk vliegveld de gestrande passagiers zullen landen.

Voor informatie is er een speciaal telefoonnummer geopend voor familieleden: 020-561 88 88.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):