woensdag, 11. mei 2005 - 19:34

Limburgse ‘Ambassadeurs’ bestrijden analfabetisme

Venlo

Prinses Laurentien reisde woensdagmiddag af naar Venlo waar zij aanwezig was bij de conferentie ‘Lezen en schrijven in Limburg, reken maar!’. De conferentie in de Maaspoort, stond in het teken van alfabetisering en de manier waarop gemeenten en bedrijven een bijdrage hieraan kunnen leveren. Prinses Laurentien is voorzitter van de Stichting lezen en Schrijven en reikte deze middag een aantal diploma’s uit aan zeven nieuwe ‘Ambassadeurs Alfabetisering’.


In de provincie Limburg zijn er ruim 88.000 mensen voor wie lezen en schrijven niet vanzelfsprekend is. In heel Nederland is dat 10 procent. Door het onderwerp meer bespreekbaar te maken probeert de Stichting laaggeletterden uit hun anonimiteit te halen. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven verzinnen allerlei manieren om dit te verbloemen, Dit kwam tijdens de conferentie ook naar voren.
Daarnaast werd het bedrijfsleven actief bij deze conferentie betrokken, omdat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van laaggeletterdheid van werknemers.

Na de middag kwam bezocht Prinses Laurentien de conferentie en mocht ze de diploma’s uitdelen aan zeven ex-analfabeten die de training tot ‘Ambassadeur Alfabetisering’ hebben afgerond. Deze ‘Ambassadeurs’zullen over hun ervaringen vertellen en proberen analfabeten te stimuleren tijdig naar buiten te treden, zodat zij zich straks ook ex-analfabeet kunnen noemen. Een vrouw uit het publiek drukte zelf de media op het hart er voldoende aandacht aan te besteden, om de laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):