vrijdag, 29. april 2005 - 16:18

Lintjesregen in Dronten

Dronten

Vrijdag 29 april ontvingen in het gemeentehuis van Dronten opnieuw een aantal burgers de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Aat de Jonge.
<BR>Zij hebben deze onderscheiding ontvangen wegens bijzondere verdiensten voor de samenleving.
<BR>
<BR>Bijzonder was dat de ochtend begon met een echtpaar. Dhr L.W. Schrijer en Mw. A.T. Schrijer. Dhr. Schrijer was mede iniatiefnemer van de avondvierdaagse en hij was jarenlang actief in het onderwijs, kerk en de sport. Ook mevrouw Schrijer-de Jonge was actief in de sport. Zo was zij onder andere betrokken bij de oprichting van BAS judo, en oprichtster van IVN in Biddinghuizen.

Mevrouw Vrieze- van Wingen ontving van burgemeester de Jonge een onderscheiding. Deze Swifterbantse was 10 jaar leidster van peuterspeelzaal de Kiekenren en sinds 1989 is zij lid van het IVN.

Mw. Boezeman-Panman uit Dronten was actief in de Bond van plattelandsvrouwen Roggebotssluis en hield zich ondermeer bezig met Tomasvaer en Pieternel.

Tot slot Dhr. G. den Braver eveneens uit Dronten: hij was ondermeer lid van de plaatselijke PvdA en betrokken bij de oprichting van de Zuiderzeezwemmers. Tevens was hij bestuurslid van de Stichting Beschut Wonen.

Deze mensen mogen zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Foto's: Fotobureau Tiernego

Provincie:
Tag(s):