maandag, 6. juni 2005 - 12:10

Liquidatie Endstra

Amsterdam

Vanavond wordt de liquidatie van Willem Endstra in het Tv-programma Opsporing Verzocht van de AVRO behandeld. Komende woensdag wordt dit item ook in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland gedraaid. Tijdens de uitzending worden video-opnamen en een compositietekening getoond van de vermoedelijke dader.

Op maandagmiddag 17 mei 2004 rond twaalf uur is Willem Endstra doodgeschoten in de buurt van zijn kantoor op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Het 52-jarige slachtoffer overleed vrijwel direct nadat hij door kogels was getroffen. Voorafgaand aan de dodelijke schoten werd een zakenrelatie, die in gezelschap van Endstra was, door de schutter in zijn been geschoten.

De dader liep na het schieten De Breughelstraat in en verdwijnt spoorloos. In deze straat wordt een bestelauto aangetroffen die kennelijk in relatie staat met het misdrijf. In de uitzendingen zullen de vragen met name betrekking hebben op de videobeelden, de compositietekening van de verdachte, de vermoedelijk vluchtauto, het busje en een jack van de schutter. Het uitgebreide rechercheonderzoek vindt plaats onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam. Het rechercheteam hoopt dat naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht en Ter Plaatse er meer informatie en tips binnenkomen om dit ernstige misdrijf op te lossen.
Provincie:
Tag(s):