woensdag, 21. december 2005 - 10:52

Lisa (10) en Jelita (11) ontwerpen oversteekplaats voor gemeente

Zwolle

Hoe kleiner, hoe beter. Twee Zwolse leerlingen van het basisonderwijs hebben voor de gemeente het ontwerp voor een nieuwe oversteekplaats bedacht. Het gaat om de kruising Provincieroute/Gedeputeerdenlaan in de woonwijk Zwolle-zuid.

Cruciaal in het ontwerp van de beide leerlingen was het tekenen van klaar-overs op het wegdek. Niet alleen heel origineel, ook goed uitvoerbaar, zo oordeelde de jury. Verder komt er op het trottoir een opstelruimte voor de kinderen die deze kruising, nabij hun school, willen oversteken. De jury was onder de indruk van de hoge verkeersveiligheidgedachte achter dit ontwerp. Slim bedacht stond er in het juryrapport.

Afgelopen zomer werd aan kinderen van de Ark en de Markesteen gevraagd hoe zij het verkeersprobleem bij hun school dachten op te lossen. Naast het winnende ontwerp werd er ook een originaliteitprijs uitgereikt. Die eer viel ten deel aan leerlinge Daphne. In haar ontwerp staat Sponge Bob met de tekst i love kids. Zowel Lisa als Jelita mogen binnenkort met hun familie een dagje naar het verkeerspark in Assen. Het winnende ontwerp zal begin januari, afhankelijk van het weer, worden uitgevoerd.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):