maandag, 7. februari 2005 - 16:30

Live filebeelden op de mobiele telefoon

Den Haag

Via de mobiele telefoon kan nu ook gekeken worden naar het verkeersbeeld op zes belangrijke verkeersknooppunten. De ANWB heeft deze real-time beelden beschikbaar gesteld. Iedereen met een toestel met toegang tot KPN i-mode, Vodafone Live!, Orange World of T-mobile
<BR>t-zones kan de beelden bekijken op de verkeerssite van de ANWB.

Er zijn beelden te zien van knooppunt Hoevelaken, Oudenrijn, Everdingen, Schiphol, Burgerveen en Ewijk. De verwachting is dat dit aantal op korte termijn zal worden uitgebreid.

Op ieder moment van de dag of nacht is te zien hoe groot het verkeersaanbod is en of het verkeer doorstroomt of niet. De beelden worden geregistreerd met videocamera’s die door Rijkswaterstaat op strategische plaatsen in de nabijheid van de knooppunten zijn gemonteerd. De beelden zijn een uitbreiding van de bestaande ANWB-verkeersinformatie.

De camerabeelden zijn ook op anwb.nl te raadplegen. Uit onderzoek onder de bezoekers van anwb.nl blijkt er grote waardering voor deze beelden te zijn (meer dan 200.000 bezoeken per maand). Bovendien geeft meer dan 50% van de bezoekers aan zich te laten beïnvloeden door in geval van zichtbare filevorming, ofwel een alternatieve route te kiezen ofwel op een later tijdstip te vertrekken.

De beelden dragen dus bij aan een een vlottere doorstroming van het verkeer.
De ANWB brengt vooralsnog geen kosten in rekening voor het bekijken van de beelden.

©BON/Sjaak Bron:ANWB
Categorie:
Tag(s):