zondag, 13. februari 2005 - 22:18

Locatienet brengt T-Mobile HotSpots in kaart

Breukelen

Locatienet, aanbieder van online geografische mobiliteitsinformatie, heeft voor T-Mobile een toepassing ontwikkeld, waarmee gebruikers kunnen zien, welke T-Mobile HotSpot locaties zich in hun nabijheid bevinden.
<BR>HotSpot locaties zijn openbare gelegenheden, die toegang geven tot internet.
<BR>

Wereldwijd heeft T-Mobile nu al ongeveer 11.000 HotSpot locaties en hoopt dit aantal uit te breiden naar 20.000 eind 2005. In Nederland heeft T-Mobile nu ongeveer 200 HotSpot locaties. Na het ingeven van een adres levert de applicatie op volgorde van afstand de in de buurt gelegen HotSpot locaties.
Daarbij kunnen ook selecties gemaakt worden; bijvoorbeeld alleen cafés of restaurants. Met de zoekresultaten is het daarna mogelijk een kaart met daarop de locaties te printen of een routebeschrijving ernaartoe op te vragen. De zoekmachine voor T-Mobile HotSpot is te vinden op:
www.t-mobile.nl/hotspot

Locatienet ontwikkelde de zoekfunctionaliteit voor T-Mobile HotSpot op basis van de Locatienet Locatordienst. Deze dienst, die op basis van diverse criteria locaties uit een bepaalde database kan selecteren, is breed inzetbaar. Naast T-Mobile, die de dienst gebruikt om te zoeken naar HotSpot
locaties, zijn er enkele honderden andere klanten die van deze dienst gebruik maken. De Postbank bijvoorbeeld geeft zijn klanten de mogelijkheid te zoeken naar de dichtstbijzijnde intermediair; Achmea naar de dichtstbijzijnde fysiotherapeut, die opgenomen is in het vergoedingenpakket;
BP naar het dichtstbijzijnde tankstation; Kruidvat naar de dichtstbijzijnde winkel of de politie naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Naast het zoeken naar de dichtstbijzijnde locatie biedt de locator ook de mogelijkheid om bij de zoekactie rekening te houden met (een combinatie van)
eigenschappen en kenmerken van een adres. Er kan dus niet alleen gezocht worden naar het dichtstbijzijnde benzinestation, maar bijvoorbeeld ook naar het dichtstbijzijnde benzinestation dat een wasstraat heeft.

©BON
Categorie:
Tag(s):