dinsdag, 4. januari 2005 - 20:45

Lok gepresenteerd als nieuwe coach

Nijmegen

In Nijmegen is Cees Lok gepresenteerd als nieuwe coach van NEC. De voormalig assistent van de onlangs ontslagen Johan Neeskens tekent een contract voor 2.5 jaar bij de club. Lok zat de laatste wedstrijd voor de winterstop al als interim coach op de bank bij NEC. Toen werd hij er met 3-2 thuis gewonnen van Heerenveen. Lok gaf vanmiddag aan dat hij de jeugd weer een kans wil geven bij NEC.

Lok, 38 jaar, speelde lange tijd voor NEC. Van 1988-1999 droeg hij het rood-zwart-groen. Daarna werd hij trainer van het tweede team en het laatste half jaar was hij de assistent van Neeskens.

Oud NEC-doelman Wilfred Brookhuis wordt de nieuwe assistent van Lok. Hij wordt full-time betrokken bij het eerste team. Lok heeft ook nog de supervisie over het tweede team, maar intern zal daar de komende tijd naar een vervanger voor worden gezocht.

Aankopen hoeven de supporters in de winterstop niet te verwachten. De beleidsbepalers gaven aan dat er alleen bij plotseling langdurige blessures of onverwachte verkopen naar nieuwe spelers wordt gekeken.

Lok gaf aan dat hij de jeugd weer een kans wil geven. Tijdens zijn eerste wedstrijd als trainer van NEC (SC Heerenveen 3-2) stond de jonge aanvaller Vorm in de basis.

Daarnaast is één van zijn doelen het publiek weer aan zich te binden. ,,Het gezellige zondagmiddagje NEC moet weer terugkeren in De Goffert.''

Van de huidige selectie lopen bij veel spelers de contracten aan het eind van het seizoen af. Technisch directeur Leen Looyen gaf aan dat eind maart met deze spelers wordt gesproken.Categorie:
Tag(s):