vrijdag, 4. maart 2005 - 8:30

Loting halve finale: Willem II-Ajax en Feyenoord-PSV

Amsterdam

De loting voor de halve finale in de Amstel Cup heeft Willem II gekoppeld aan Ajax en Feyenoord aan PSV. De Tilburgers ontvangen Ajax op woensdag 20 april, terwijl Feyenoord PSV in De Kuip verwelkomt op donderdag 21 april.

Gisteren plaatsten Ajax en Willem II zich reeds voor de halve finale ten koste van respectievelijk ADO Den Haag en FC Den Bosch. Vandaag was het de beurt aan PSV, dat TOP Oss versloeg, en Feyenoord, dat NAC Breda de baas was. In Eindhoven had PSV geen kind aan Eerstedivisionist TOP Oss, dat een ronde eerder nog had gestunt tegen RKC Waalwijk. Binnen tien minuten stonden de Eindhovenaren al met 2-0 voor door doelpunten van Michael Lamey en Robert. In het verloop van de wedstrijd maakte debutant Robert nog twee goals en pakten ook DaMarcus Beasley en Mark van Bommel hun doelpuntje mee. Leon van Dalen scoorde de eretreffer voor TOP Oss.

In Rotterdam was NAC Breda geen partij voor Feyenoord. Het duo K2 (Kuijt en Kalou) verzorgde de doelpuntenproductie. Ondanks vermeend buitenspel werd het openingsdoelpunt van Salomon Kalou terecht goedgekeurd. Na rust verdubbelde Dirk Kuijt de score door een penalty te benutten na een overtreding van Benny Kerstens. Weer Kalou maakte via Pieter Collen de 3-0, terwijl Dirk Kuijt kort voor tijd de 4-0 op het bord schoot.