woensdag, 2. november 2005 - 0:11

Lyon en Real zijn er al

Twee speeldagen voor het einde is de beslissing in Groep F al gevallen. Olympique Lyon en Real Madrid maakten hun favorietenrol geheel waar en hebben hun plek in de achtste finale al op zak.

Olympique Lyon leek een zeer lastige avond tegemoet te gaan in Griekenland. Olympiakos nam namelijk al na twee minuten brutaal de leiding. Haruna Babangida ontstapte aan de aandacht van de Franse defensie en maakte oog in oog met doelman Coupet geen fout. Maar in een tijdsbestek van twintig minuten draaide de Franse kampioen de rollen volledig om. Tussen de 40e en 60e minuut waren het Juninho (vrije trap), tweemaal Carew en Diarra die de 1-4 uitoverwinning en plaatsing voor de volgende ronde veilig stelden.

Real Madrid kwam op bezoek bij Rosenborg BK uitermate goed weg. Hoewel de 0-2 eindstand anders deed vermoeden, lag de Koninklijke in Noorwegen lang onder druk. De 21 (!) kansen die de Noorse recordkampioen bij elkaar voetbalde, waren echter niet aan de thuisploeg besteed. Real gaf Rosenborg wat dat betreft een lesje in effectiviteit. Nadat Dorsin de Madrilenen met een eigen goal op voorsprong had gebracht, zette Guti de ongeveer enige kans meteen om in een doelpunt.
Categorie:
Tag(s):