maandag, 9. mei 2005 - 8:54

Lyons vierde titel op rij is binnen

Het bleef onverwacht lang spannend zondagavond, daar waar Olympique Lyonnais tegen het kleine Ajaccio aan de kleinst mogelijke overwinning genoeg had voor het vierde achtereenvolgende landstitel.

Ondanks een enorm veldoverwicht en een voorsprong vlak voor rust, kon de ex-tegenstander van PSV pas in de tweede helft het minimale verschil maken met tien man van de Franse nummer zestien: 2-1. Lyon is niettemin wéér kampioen van Frankrijk.

Lyon leek aanvankelijk een eitje te hebben aan het nog voor behoud strijdende Ajaccio. Kans na kans misten echter doel. Toen Lyon vlak voor rust via Govou dan toch de 1-0 maakte, leek het verzet gebroken. Helemaal toen Ajaccio’s Seck enkele minuten daarna met rood het veld verliet.

Het duurde na rust echter maar een dikke vijf minuten voor het onverwachte waar werd: de gasten maakten middels Demont gelijk. En weer volgde een storm aan kansen die niet aan de Lyon-aanvallers besteed leken. Maar ineens was daar Cacapa die in de 64e minuut, wat later bleek, toch de bevrijdende treffer maakte. Lille is definitief afgeschud.