donderdag, 3. februari 2005 - 10:22

Maak je eigen shampoo

Arnhem

In Nederland wordt maar liefst
<BR>19 miljoen liter shampoo per jaar gebruikt. Shampoo kun je in de winkel kopen, maar je kunt het ook zelf maken!
<BR>Het Nederlands Watermuseum organiseert tijdens de voorjaarsvakantie de activiteit ‘shampoo maken’ voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Met een geldig toegangsbewijs en een geringe vergoeding
<BR>(€ 1,-) kunnen kinderen deelnemen aan deze activiteit.

Van zaterdag 5 februari tot en met zondag
20 februari staat de activiteit: ‘shampoo maken’ centraal.
Dagelijks (met uitzondering van maandag) tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen in het waterlab zelf aan de slag en na afloop mogen ze de zelfgemaakte shampoo mee naar huis nemen.

Het is een inloopactiviteit, dus kinderen hoeven zich niet in te schrijven, maar kunnen gewoon aanschuiven als er plaats is. De activiteit duurt ongeveer 15 minuten. Kinderen onder de 10 jaar moeten een begeleider meenemen om mee te helpen.

Het Nederlands Watermuseum is een nieuw doe-museum en wil een zo breed mogelijk publiek informeren over alle aspecten van duurzaam zoetwaterbeheer en watergebruik. Dit realiseert het Nederlands Watermuseum door middel van attractieve en interactieve presentaties en een Water Informatie Centrum. Op 7 juni 2004 is het museum officieel geopend door mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

Het Nederlands Watermuseum is geopend van dinsdag t/m zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur en is te vinden aan de Zijpendaalseweg 26-28 in Arnhem. Meer informatie over het museum en een uitgebreide routebeschrijving is te vinden op www.watermuseum.nl.
Provincie:
Tag(s):