maandag, 18. juli 2005 - 0:10

Maandag officieel: Friesacher exit

Het gerucht ging al een tijdje, maar nu lijkt het toch bijna zeker; de Formule 1 carrière van Patrick Friesacher is voorlopig ten einde. ORF, een Oostenrijkse televisiezender verklaart dat Minardi morgen een persbericht uit zal brengen waarin officieel bekend wordt gemaakt dat de Oostenrijker Patrick Friesacher uit het team ligt.

Friesacher kan zijn betalingen niet rond krijgen en als je rijdt bij een team als Minardi is dat een hele belangrijke factor. Sponsoren Remus en het toeristisch bureau van Karinthië verklaren al het geld keurig over hebben te gemaakt en toen was het de vraag wie niet aan zijn verplichtingen had voldaan.

Een politicus zou twee miljoen dollar betalen aan het team van Minardi, maar het was volkomen onduidelijk of het geld wel is betaald en als dat al is gebeurd of het dan niet van het belastingsgeld is van de bevolking.

Vanaf de kant van Friesacher is nog niets bevestigd, maar het is dus nog even afwachten tot morgen of de Oostenrijkse televiesiezender gelijk krijgt en of Minardi dan een persbericht uitbrengt waarin alles dus duidelijk wordt gemaakt.

Met het vertrek van Friesacher is er dus weer een stoeltje vrij gekomen en de twee grootste kashebbers zijn de Hongaar Zsolt Baumgartner, die ook vorig jaar al uitkwam voor het team, maar ook Jordan testrijder Robert Doornbos maakt een hele grote kans om het tweede stoeltje bij Minardi te gaan vullen. Waarschijnlijk wordt dit een kwestie van wie met het meeste geld op de plank komt die krijgt het stoeltje. Volgende week tijdens de Grand Prix van Duitsland zal duidelijk worden wie de strijd om het tweede Minardi stoeltje heeft gewonnen.
Categorie:
Tag(s):