dinsdag, 18. januari 2005 - 14:10

Maartenskliniek organiseert kunstveiling voor slachtoffers zeebeving

Nijmegen

Op donderdag 20 januari 2005, 16.00 uur, organiseert de Sint Maartenskliniek een unieke veiling van kunstwerken. De opbrengst komt volledig ten goede aan de slachtoffers van de tsunami in Zuidoost Azië. De koper van een van de vele aansprekende kunstwerken gaat niet alleen naar huis met een kunstwerk maar helpt tegelijkertijd de slachtoffers van de ramp.

De werken komen deels uit eigen bezit en zijn deels geschonken door kunstenaars die in de collectie van het ziekenhuis vertegenwoordigd zijn. Alexander Bobkin stelt een olieverfschilderij ter beschikking, Ronald Tolman levert twee bronzen sculpturen, Robert Terwindt biedt een acryl aan en Harrie Gerritz twee zeefdrukken. Daarnaast worden werken geveild van onder andere Arno Arts, Diane Dijckhoff, Jos van Gessel en Diederik Grootjans.

De opbrengst van de kunstveiling wordt ingezet voor hulp aan de slachtoffers van de zeebeving. Met het ingezamelde geld wil de Sint Maartenskliniek in de medische behoeftes voorzien van één of meerdere ziekenhuizen in het rampgebied en met hen in de toekomst een structurele relatie opbouwen. De kunstwerken die geveild worden zijn vanaf dinsdag 18 januari te bezichtigen in restaurant Het Rondeel van de Sint Maartenskliniek. Daarnaast zijn ze te zien op de website www.Maartenskliniek.nl. De veiling vindt plaats van 16.00 uur tot 18.00 uur. Het adres van de Sint Maartenskliniek is Hengstdal 3 te Nijmegen. Iedereen is van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen of een bod uit te brengen op een van de zeer aansprekende kunstwerken.
Provincie:
Tag(s):