zondag, 17. juli 2005 - 8:37

Maasbracht wint concertafdeling WMC

Kerkrade

Ze waren een van de grote kanshebbers voor de wereldtitel op het WMC te Kerkrade, maar het mocht niet baten. Fanfare Meers, onder leiding van Fried Dobbelstein kreeg van de jury een totaal score van 91,9 punten in de Concertenafdeling Fanfare. Meers eindigde hiermee als tweede meldt Omroep L1. Zondag worden de wedstrijden in deze afdeling afgesloten. De vraag is of Fanfare Eensgezindheid Maasbracht zijn WK-titel kan behouden die ze 4 jaar geleden ontvingen bij de vorige editie van het WMC. Fanfare Kempenbloei uit het Belgische Achel mocht zondagavond de muzikale strijd aanbinden met de Maasbrachtenaren.

De Belgen behaalden afgelopen vrijdag een score van 95,3 . De hoogste score tot nu toe tijdens dit WMC op de concertafdeling van de Fanfares. Het bleek niet voldoende te zijn voor de overwinning.

Fanfare Eensgezindheid Maasbracht heeft haar wereldtitel op het WMC zondagavond wederom geprolongeerd met een score van 95,8 punten.

Onder leiding van Jean-Pierre Cnoops, speelde Maasbracht zeer bijzonder vij werk. Een compositie van de Limburgse componist Jean Lambrechts uit Maastricht werd uitgevoerd door de fanfare. Deze werd aangevuld met een koor, samen met een popband en de Limburgse bariton John Brocheler.

© BON/Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):