maandag, 21. november 2005 - 10:37

Maaskant ontslagen bij Willem II

Robert Maaskant is per direct ontslagen als trainer van Willem II. De clubleiding trok daarmee haar conclusie voor de slechtste seizoenstart in twintig jaar van de Tilburgse club. Met slechts 8 punten uit 11 duels is Willem II terug te vinden op de 17de en voorlaatste plaats.

Afgelopen vrijdag leed de club voor eigen publiek een 3-4 nederlaag tegen Vitesse, waarbij zelfs na een uur een 1-4 op het scorebord stond. Binnen de selectie rommelde het bovendien.

Zo vertelde verdediger Jos van Nieuwstadt, die vrijdag op de tribune moest plaatsnemen, dat hij hoopte dat Willem II zou verliezen. "Dan wordt de trainer tenminste ontslagen'', was zijn beredenatie. Maaskant was aan zijn tweede seizoen in Tilburg bezig. Vorig jaar draaide de club ook al een teleurstellend seizoenen en bivakkeerde de Tricolores voortdurend in het rechterrijtje. Enkel de Amstel Cup bracht nog wat positiefs. De club schakelde in de halve finale Ajax uit en verloor uiteindelijk in de eindstrijd met 0-4 van PSV.

Door het kampioenschap van de Eindhovenaren, ging Willem II wel Europa. Daarin werd de club direct in de eerste ronde uitgeschakeld door twee nederlagen tegen AS Monaco. De 36-jarige oefenmeester wilde zelf nog wel doorgaan bij Willem II, maar daar werd nu een stokje voor gestoken. Hij had nog een contract tot medio 2007.
Categorie:
Tag(s):