maandag, 7. november 2005 - 16:41

Machinegeweer en bivakmuts in restaurant: geintje!

IJmuiden

Zondagavond rond 21.15 uur meldden getuigen dat ze zagen dat twee gemaskerde mannen met een machinegeweer een restaurant aan het Sluisplein binnengingen. Door verschillende politie-eenheden is actie ondernomen en is het pand afgeblokt. Vrij snel daarna verlieten de twee jongens het restaurant. Zij zijn direct door politiemensen aangehouden en afgevoerd. Het bleken twee 16-jarige IJmuidenaren, personeelsleden van het restaurant.

Zij vertelden dat er sprake was van een grap en dat ze de bedrijfsleider in de maling hadden willen nemen. Omdat de getuigen hadden gemeld dat er sprake zou zijn van drie of vier gewapende mannen hebben de betrokken politiemensen geen risico genomen en de overige aanwezigen met grote voorzichtigheid naar buiten gehaald. In het restaurant troffen de agenten twee bivakmutsen, een pistool en een machinepistool. Die beide pistolen bleken niet echt. Nadat duidelijk was geworden dat er sprake is geweest van een grap van de twee jeugdige personeelsleden zijn zij ingesloten en de overige betrokkenen heengezonden.

De politie overlegt met justitie over een mogelijke vervolging van de grappenmakers. Opmerkelijk was dat de vader van één van de jongens het maar onzin vond dat zijn zoon werd ingesloten voor deze grap.
Provincie:
Tag(s):