woensdag, 12. januari 2005 - 8:19

MacWorld Expo brengt veel nieuwe artikelen

10 t/m 14 januari staat San Francisco in het teken van 'MacWorld Expo'. Deze beurs staat totaal in het teken van Apple en dinsdag werden een aantal leuke nieuwe producten onthuld.
<BR>
<BR>Een kleine variant van de iMac en een nieuwe variant van de iPod, de iPod shuffle werden tentoongesteld. Op software-gebied zagen iLife en iWork het licht.

Om te beginnen werd gister de Mac Mini gepresenteerd. Dit is een zeer compacte computer (afmetingen 16,5 x 16,5 x 5,1 cm) waarin alle standaard componenten aanwezig zijn.
Mac OS X staat standaard op de computer geinstalleerd en daarnaast is alle software aanwezig om te kunnen internetten, e-mailen en chatten. Als extra's kan een DVD-brander aangesloten worden of ondersteuning voor Bleutooth. De prijs is ook zeer aantrekkelijk, namelijk € 499,-.

Naast de Mac Mini werd ook de iPod Shuffle tentoongesteld. Dit is het nieuwste model iPod en kenmerkt zich vooral door het sportieve uiterlijk. Het slanke design (8,4 x 2,5 cm) maakt het makkelijk om de iPod Shuffle om je nek te hangen of in je broekzak te stoppen. De kleine iPod shuffle is verkrijgbaar in twee modellen, met een capaciteit van 512 MB of 1 GB, voor een prijs vanaf € 99.

Ook op software-gebied bracht Apple nog 2 nieuwe pakketten uit. iLife '05 is een compleet multimedia-pakket met nieuwe versies van iPhoto, iMovie, iDVD en GarageBand. iWork '05 stelt je in staat documenten aan te maken en te bewerken en presentaties te houden.

De gehele tentoonstelling werd geopend met een presentatie door Steve Jobs, directeur van Apple. Hij presenteerde verder nog de nieuwe Quicktime en kondigde een intensieve samenwerking aan met Sony.
Categorie:
Tag(s):