zondag, 15. mei 2005 - 21:43

'Magisch Drenthe nog steeds machtig mooi'

Coevorden

'Magisch mooi' is de nieuwe, 118 kilometer lange, fietstoertocht door Zuidoost-Drenthe, die de deelnemers het Drentse landschap in al zijn betoverende diversiteit laat zien. De tocht werd vrijdag 13 april officieel ten doop gehouden in één van de mooiste plekjes van de provincie, het oude, karakteristieke boerendorpje Oud-Aalden. "Mensen zullen zich verbazen, dat het hier zo prachtig is", beloofden de samenstellers bij de presentatie.

Vennetjes, boerderijen, molens, heide, bos en zelfs heerlijke zandstrandjes kenmerken het landschap waardoor de toertocht gaat.

Machtig mooi
Vincent van Gogh, die een tijdje in Nieuw-Amsterdam in Zuidoost-Drenthe werkte, schreef het in 1883 al in een brief aan zijn broer Theo: "Het is hier machtig mooi". En dat is het nog steeds.

Fietsgemeente
Drenthe is al vele jaren bij uitstek een fietsprovincie, de gemeente Coevorden is bij uitstek een fietsgemeente, zei vooritter Jan Wesseling van de Stichting Promotie Coevorden. 'We moeten wel wat meer doen, om de toerist met schoonheid, de rust en de culturele rijkdom van het Zuidoost-Drentse gebied kennis te laten maken". Toeristische ondernemers, die blij zijn met de tocht en de daaraan gekoppelde arrangementen, Marketing Drenthe en de buren in Duitsland, met hún project 'Radeln über die Grenze', waren daarom graag tot steun.

Coevorden topper
Met jaarlijks ruim 1,6 miljoen overnachtingen van toeristen trekt de gemeente Coevorden in Drenthe de meeste verblijfsrecreanten. De oude vestingstad Coevorden met daar omheen meer dan twintig rustieke dorpen op het Drentse zandplateau, waar landschappelijk schoon, monumentale Saksische boerderijen en hoge eiken het aanzien bepalen.

Met zo’n 36.00 mensen op 30.000 hectare is er volop ruimte in het fraaie landschap. Ideaal voor sportief recreëren, golfen, fietsen, paardrijden en een heerlijke verwenvakantie in een bed & breakfast, hotel of een van de luxueuze recreatieparken.

Mooiste plekje
De afgelopen weken stonden in Coevorden in het teken van de verkiezing van het ‘Mooiste plekje van de gemeente Coevorden’. Aanleiding voor deze verkiezing was de spiksplinternieuwe ‘Magisch Drenthe’ fietsroute. Het mooie land van Havezathe De Klencke in Oosterhesselen bleek als eerste te zijn geëindigd, direct gevolgd door het Mekeler Meer en Oud-Aalden. De tocht voert vanzelfsprekend ook langs deze plekjes.

Bij de foto: Burgemeester Bert Bouwmeester en gedeputeerde Hans Schaap van de provincie Drenthe namen in een Drents décor en met de ganzenhoedsters uit Coevorden als toeschouwers, samen op de tandem de ‘Magisch Drenthe’ fietsroute in gebruik.


Informatie:
VVV Gemeente Coevorden
tel. 0524 - 525150
Internet: www.promotiecoevorden
Categorie:
Tag(s):