zaterdag, 5. november 2005 - 17:38

Makaay doorbreekt negatief record

Roy Makaay kreeg de afgelopen tijd volop kritiek. De aanvaller van Bayern München slaagde er maar niet in een doelpunt te maken. Maar in de topper tegen Werder Bremen wist de Nederlander na 1124 minuten eindelijk weer eens te scoren.

Op aangeven van Claudio Pizarro maakte Makaay in de 44ste minuut de 3-1. Hiermee voorkwam hij evenaring van zijn droogterecord in dienst van Deportiva La Coruña. In Spanje scoorde das Phantom ooit twaalf wedstrijden niet. Nu bleef het bij elf en een half duel.

Door de overwinning staat Bayern vijf punten los van Werder Bremen, Hamburger SV kan zondag de tweede plaats overnemen als het wint bij Borussia Mönchengladbach.

Borussia Dortmund gaf wel heel knullig een punt weg tegen Bayer Leverkusen. Vlak voor tijd werkte Florian Kringe de bal achter zijn eigen doelman waardoor de ploeg van Bert van Marwijk met 2-1 verloor bij Bayer Leverkusen. Juan had de BayArena al na een half uur in vuur en vlam gezet. Invaller Lars Ricken leek daarna een punt te redden door in de 68ste minuut de stand gelijk te trekken, maar in de slotfase kreeg Dortmund alsnog de deksel op de neus.

Schalke 04 kende een eenvoudig middagje tegen laagvlieger MSV Duisburg: 3-0. Kevin Kuranyi nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening, waarna het tot de 67ste minuut duurde voor Alexander Meyer de bal achter zijn eigen doelman werkte. Even voor tijd moest Georg Koch nog een treffer van Darío Rodríguez incasseren.

Hertha BSC blijft het goed doen. In de thuiswedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern werd een ruime 3-0 zege geboekt. De Braziliaan Marcelinho zette de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong, waarna Marko Pantelic en Nando Rafael in de tweede helft de klus klaarden.

Hannover 96 speelde in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05 op miraculeuze wijze gelijk. De bezoekers leken een makkelijke overwinning te boeken nadat Manuel Friedrich en Benjamin Auer de stand na ruim een uur naar 0-2 hadden getild. Maar in de slotfase verzilverde Thomas Brdaric een strafschop en twee minuten in blessuretijd bepaalde Michael Tarnat de stand op 2-2.

VfL Wolfsburg liet in de slotfase tegen 1. FC Köln een voorsprong door de vingers glippen. Vlak voor rust zette Diego Klimowisz de thuisploeg op voorsprong en leek er niets aan de hand. Een kwartier voor tijd ontving Kevin Hofland echter zijn tweede gele kaart en kon Köln de druk opvoeren. Twee minuten voor tijd zette invaller Denis Epstein de 1-1 eindstand op het scorebord.

Eintracht Frankfurt won overtuigend van Armenia Bielefeld: 3-0. Na ruim een half uur opende Francisco Copado de score, waarna Alexander Meier met twee treffers na rust de punten veiligstelde.