maandag, 31. oktober 2005 - 18:18

Man neergeschoten in Amsterdam Zuid

Amsterdam

In Amsterdam is maandagavond de voormalig strafrechtadvocaat Evert Hingst geliquideerd. In de Gerrit van de Veenstraat werd Hingst rond 18.00 uur vanuit een Jeep onder vuur genomen met een automatisch wapen, waardoor het slachtoffer door meerdere kogels werd geraakt. De dader of daders wisten te ontkomen met de Jeep.

Deze terreinwagen is kort daarna brandend aangetroffen in de Rubenstraat hoek Stadionkade. Evert Hingst was advocaat voor o.a. Sam Klepper en John Mieremet, hij werd in 2000 voor het kantoor van Hingst neergeschoten. De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen zo liet politiewoordvoerder G. Vrooland weten. In dezelfde wijk werd vorig jaar Willem Endstra ook geliquideerd.

In 2003 werd Hingst gearresteerd. Toen werd hij verdacht van valsheid in geschrifte in samenwerking met een cliënt uit Den Bosch. Volgens ingewijden had de voormalig advocaat dinsdag een interview zullen afgeven aan de crime-deskundige John van de Heuvel in het nieuwe tv-programma ‘Bureau Misdaad’. Er wordt gespeculeerd dat Hingst tijdens dit interview zijn mond voorbij zou praten.
Provincie:
Tag(s):