vrijdag, 24. juni 2005 - 13:30

Man neergeschoten om ruzie over krat bier

Enschede

Een 47-jarige man die eigenaar is van een horecagelegenheid aan de Edisonstraat is vannacht om 00.40 uur neergeschoten. Hij ging er na de schietpartij nog vandoor maar zakte een straat verder in elkaar. Er is waarschijnlijk ruzie ontstaan over de levering van een krat bier.

De schietpartij vond plaats voor een huis aan de James Wattstraat. Volgens de politie, die nog midden in het onderzoek zit, vond er een ruzie plaats buiten voor een huis over de levering van een krat bier. In eerste instantie kreeg de dader ruzie met de 21-jarige zoon van het latere slachtoffer. Toen de 47-jarige vader er zich mee ging bemoeien trok één van de mensen plotseling een pistool en schoot op de 47-jarige. Die ging er vervolgens vandoor en zakte in de van Leeuwenhoekstraat in elkaar, de politie trof hem daar hevig bloedend op straat aan. De man is inmiddels buiten levensgevaar. De dader ging er vervolgens met een aantal andere mensen meteen vandoor in een auto.

Vrijdag aan het begin van de middag heeft de politie een 33-jarige man gearresteerd, naar een tweede man die betrokken zou zijn bij de schietpartij wordt nog gezocht.

© BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):