maandag, 11. april 2005 - 15:00

Man schiet zichzelf neer

Amsterdam

Maandagochtend even na zes uur viel een arrestatieteam een woning binnen aan de Anfield Road om een 44- jarige verwarde man aan te houden. De met een vuurwapen gewapende man sloeg de hand aan zichzelf toen het arrestatieteam binnenviel en overleed ter plaatse. Familieleden die zich een etage hoger in het pand bevonden bleven ongedeerd.

Zondagavond even na halftien dreigde de verwarde man zichzelf of anderen iets aan te doen. Het opgestarte politieonderzoek wees uit dat zich behalve de man ook nog een aantal familieleden in de woning bevond. Diverse pogingen om de man in contact te brengen met professionele hulpverleners mislukten. Hierop werd besloten om een arrestatieteam in te zetten.
De toegangsdeur die door de man gebarricadeerd was werd met speciale explosieven geforceerd. Toen het arrestatieteam de woning betrad klonk een schot. De man werd in een kamer aangetroffen en bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd. Familieleden op de 2e etage bleven ongedeerd. Zij zijn door hulpverleners opgevangen.
Provincie:
Tag(s):