zaterdag, 14. mei 2005 - 13:53

Man valt rijdende bus aan, politie trekt pistool

Witmarsum

Een politieagent heeft vrijdagmiddag in Witmarsum zijn dienstpistool moeten trekken om een met een stuk hout zwaaiende 48-jarige man uit Pingjum te kunnen aanhouden. De politie had even daarvoor, rond 13.00 uur, een melding binnengekregen over een man die mensen, waaronder een kind, op straat zou bedreigen en diverse auto’s met een stuk hout vernielde.
<BR>
<BR>Volgens getuigen zou de man richting Harlingen lopen, waar hij tevens een rijdende bus had aangevallen. De politie heeft de man uiteindelijk aangehouden op het ziekenhuisterrein; de man had een stuk hout bij zich van ongeveer 75 cm.

Omdat hij bleef dreigen en de pepperspray geen gewenst effect sorteerde, werd het dienstwapen getrokken en gaf de man zich uiteindelijk over.

De man is geboeid overgebracht naar het bureau. De GGD en GGZ zijn ingeschakeld en de man is overgedragen aan het Medisch Zorgkader. De politie heeft tot nu toe zeven aangiftes binnen, maar sluit niet uit dat meerdere mensen gedupeerd zijn of dat eigendommen beschadigd zijn. Men kan alsnog aangifte doen bij de plaatselijke politie. ©BON/foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):