vrijdag, 25. november 2005 - 10:52

Man verdacht van 55 strafbare zaken

Haarlem

De Bovenregionale Recherche Kennemerland heeft woensdag een 26-jarige Hoofddorper aangehouden die verdacht wordt van tenminste 55 strafbare zaken in het afgelopen jaar. De man wordt onder andere verdacht van oplichting, diefstal, en valsheid in geschrifte.

Hij deed zich bij oudere mensen voor als koerier van de Thuiszorg, of Welzorg en bood pakketjes aan de deur aan. Mensen dienden voor het pakketje te betalen met hun pincode, waarna hij het bankpasje verwisselde voor een ander pasje. Vervolgens plunderde hij de rekening. De bedragen die hij van de rekeningen opnam variëren tussen 50 en 5.000 euro per keer.

De Hoofddorper wordt ook verdacht van het plegen van diefstal uit woningen, waarbij hij met dezelfde smoes binnen wist te komen. Er is aangifte tegen hem gedaan in zeven regio's: Kennemerland, Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Utrecht, Amsterdam-Amstelland, Hollands-Midden en Rotterdam-Rijnmond. De Bovenregionale Recherche Kennemerland sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Het is nog niet bekend hoeveel geld de man zijn slachtoffers in totaal afhandig heeft gemaakt.
Provincie:
Tag(s):