dinsdag, 24. mei 2005 - 15:17

Man wil zijn ex-vrouw van de sokken rijden

Enschede

Een 37-jarige man heeft maandagmiddag zijn 33-jarige ex-vrouw op een parkeerplaats op staan wachten, haar vervolgens de huid volgescholden, en heeft daarna geprobeerd haar met zijn auto over te rijden. De politie heeft de man gearresteerd voor poging tot doodslag maar hij ontkent in alle toonaarden. De politie is nu op zoek naar getuigen van dit relatiedrama.

De man stond gisteren te wachten op een parkeerplaats bij de Kiepe. Toen hij zijn ex zag begon hij te schelden en haar met de dood te bedreigen. Hij trok vervolgens hard op in de richting van zijn ex, die kon met een snelle sprong nog net haar vege lijf redden. De vrouw ging vervolgens naar haar ouders om haar hart te luchten. Die belden de politie, maar de man bleek onvindbaar. 's Avonds meldde hij zich op het politiebureau om te vragen waarom de politie hem zocht. Hij ontkent echter in alle toonaarden dat hij heeft geprobeerd haar over te rijden. Hij verklaarde alleen dat hij de vrouw heeft gevraagd hem met rust te laten. De man is toch gearresteerd voor poging tot doodslag. De politie zoekt nu getuigen om dit huwelijksdrama op te lossen.

Frappant detail is dat 500 meter verderop, op de Burgemeester van Veenlaan enkele maanden geleden precies eenzelfde geval zich voordeed. Een man reed een vrouw aan en verklaarde dat hij pas zag dat het zijn ex-vrouw was toen hij uitstapte. Hij verklaarde dat een mat dubbel onder de rem lag. Maar de rechter trapte hier niet in en de man is tot enkele jaren gevangenisstraf veroordeeld.

Tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):