vrijdag, 23. december 2005 - 10:43

Man zet minderjarigen aan tot webcamseks

De politie heeft maandag een 27-jarige Hagenaar aangehouden. De man zou via het chatprogramma MSN minderjarige kinderen gedwongen te hebben seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. De beelden heeft de Hagenaar opgeslagen op zijn computer.

De zaak kwam begin september aan het rollen toen de ouders van een 14-jarig meisje uit Breda misbruik van hun dochter via MSN melden. Na uitgebreid onderzoek kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld, waarna medio oktober huiszoeking bij de man werd gedaan. Daarbij is onder meer zijn computer in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek de man nog meer slachtoffers in het land gemaakt te hebben. Tot op heden heeft de politie van negen minderjarige kinderen uit ondermeer Rotterdam, Enschede, Zwolle, Den Haag, Heerlen en Breda kunnen vaststellen dat ze door de Hagenaar werden gedwongen tot seks voor de webcam.

In vrijwel alle gevallen waren de ouders van de kinderen niet op de hoogte waren van het misbruik via MSN. De Hagenaar is donderdag voorgeleid aan de rechtercommissaris in Breda.
Provincie:
Tag(s):