woensdag, 2. februari 2005 - 8:13

Manchester United verslaat Arsenal in spectaculair duel

London

Manchester United heeft goede zaken gedaan door in het hol van de leeuw met 2-4 van Arsenal te winnen. Door deze winst klimmen de Mancunians naar de tweede plaats op Highbury. De mannen van coach Alex Ferguson mogen nu aan de bak om de marge van elf verliespunten met Chelsea te slechten.

Arsenal en Man United maakten er een spektakelstuk van. Het immer boeiende en heetgebakerde duel kende dan ook een passend scoreverloop. Al na acht minuten opende Patrick Vieira de score met een kopbal, tien minuten later tekende Ryan Giggs voor de onverwachte gelijkmaker. In de 36ste minuut bekroonde Dennis Bergkamp zijn goede optreden met een treffer: op aangeven van Thierry Henry passeerde hij doelman Roy Carroll door de benen.

Maar na rust zette Man United de wereld op zijn kop. Arsenal domineerde, maar in een tijdsbestek van vijf minuten sloegen de bezoekers twee keer toe. Twee keer bereidde Giggs voor en twee keer vond Cristiano Ronaldo het net: 2-3.

Arsenal leek aangeslagen maar kreeg 'hulp' van Mikael Silvestre, die eerst de geïrriteerde Bergkamp tegen het gras duwde (nadat die naar de Fransman had geslagen) en vervolgens Fredrik Ljungberg op een kopstoot trakteerde. Maar ondanks het ondertal bleef Man United de laatste twintig minuten verrassend simpel overeind. Sterker, vlak voor het eindsignaal besliste invaller John O'Shea met een fraaie lob de felle twist.

Door de winst staat Manchester United twee punten voor op Arsenal en acht punten achter op koploper Chelsea. De club uit Londen komt op woensdag in actie.

Categorie:
Tag(s):