dinsdag, 4. januari 2005 - 14:08

Mans: "Ervaring met vuurwerkramp niet verloren laten gaan".

Enschede

Burgemeester Jan Mans gaat op 1 mei met pensioen, maar dat betekent niet dat zijn ervaring opgedaan bij het handelen tijdens een grote ramp verloren gaat.Hij wordt coördinator van een landelijk netwerk voor crisisbeheersing.Den Haag trekt hier drie ton voor uit.

Jan Mans moet op 1 mei met pensioen, iets wat de populaire burgemeester met pijn in zijn hart doet want hij bruist nog van energie. Maar dat betekent nog niet dat hij achter de geraniums gaat zitten.
Hij wordt coördinator van een landelijk netwerk voor crisisbeheersing, hiervoor heeft het ministerie van binnenlandse zaken drie ton uitgetrokken om dat op te zetten, zo vertelde hij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Het rijk heeft voor Enschede gekozen omdat het veel ervaring heeft opgedaan tijdens de enorme omvang van de vuurwerkramp. Zo gaat de gedane ervaring niet verloren en kunnen bestuurders tijdens een grote calamiteit hierop een beroep doen. Ook de raad van Europa heeft Mans benaderd om een soortgelijk netwerk op te zetten op Europees niveau, zo meld TC Tubantia vandaag in haar editie.
(c) BON/tekst/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):