donderdag, 8. december 2005 - 6:53

ManU grijpt overal naast, Juventus groepswinnaar

Manchester United speelt na de winterstop geen Europees voetbal meer. Door het verlies bij Benfica (2-1) eindigt de ploeg van Ruud van Nistelrooij als laatste in poule D. Villareal, dat met 1-0 won van OSC Lille, is groepswinnaar geworden.

ManU begon goed in Lissabon. Paul Scholes scoorde na zes minuten al de 0-1. Daarna knokte het team van trainer Ronald Koeman zich terug via goals van Geovanni en Beto. De tweede helft probeerden de Engelsen het nog wel, maar succesvol waren ze niet meer.

Villareal, waarbij Kromkamp de gehele wedstrijd speelde, wist dankzij een goal van invaller Guayre Lille van zich af te houden. Ondanks het verlies gaan de Fransen UEFA Cup-voetbal spelen, omdat ze een beter onderling resultaat hebben dan Manchester United. Villareal en Benfica gaan verder in de Champions League.

Poule A
Juventus is groepswinnaar in poule A geworden. De Italianen wonnen dankzij goals van Alessandro Del Piero (2) en Zlatan Ibrahimovic met 1-3 bij Rapid Wien.

Omdat Bayern München bij Club Brugge niet verder kwam dan 1-1, eindigen de Duitsers als tweede. De Belgen gaan UEFA Cup-voetbal spelen.

Poule C
Werder Bremen is overtuigend door naar de achtste finales van de Champions League. De Duitsers wonnen in eigen huis met 5-1 van Panathinaikos.

Al na twee minuten keken de Grieken tegen een achterstand aan. Johan Micoud benutte een strafschop. Vervolgens maakten Valdez (twee keer), Miroslav Klose en Thorsten Frings het feestje compleet. Morris deed nog wat terug voor Panathinaikos, waar Nordin Wooter bij een 4-1 achterstand in mocht vallen.

In dezelfde poule maakte FC Barcelona aan alle twijfel over wie het sterkst is in groep C een einde. Bij Udinese wonnen de Spanjaarden met een B-elftal met 0-2. Ezquerro en Iniesta maakten in de laatste vijf minuten de enige doelpunten. Barça is groepswinnaar en Werder Bremen tweede. Udinese gaat de UEFA Cup in, omdat ze een beter onderling resultaat kennen dan de Grieken.