zaterdag, 12. maart 2005 - 2:14

'Margarita wil toch scheiden'

Den Haag

Prinses Margarita heeft haar echtscheidingsverzoek voorlopig uitgesteld. Dit betekent niet dat ze er helemaal van afziet, zegt haar advocaat zaterdag in een reactie op het verhaal van Edwin de Roy van Zuydewijn. De Roy van Zuydewijn heeft vrijdagavond meegedeeld dat prinses Margarita haar verzoek tot echtscheiding zou hebben ingetrokken. Dit deed hij aan tafel bij het RTL4-programma ‘Barend en van Dorp’. In deze uitzending las hij voor uit een brief, die van haar advocaat zou zijn, waarin wordt gezegd dat ze afziet van een echtscheiding. Onduidelijk is waarom ze de scheiding zou willen intrekken. Het stel was getrouwd sinds september 2001. De verhouding tussen het paar en het Koningshuis was altijd gespannen geweest, maar kwam tot een hoogtepunt in 2003 toen de twee met een interview naar buiten traden in HP/De Tijd.

Hierin werd o.a. beweerd dat de Oranjes verantwoordelijk waren voor het mislopen van enkele contracten voor Edwin’s bedrijf Fincentives. Tegelijkertijd kwamen er geruchten op gang dat het niet goed ging met hun huwelijk. Uiteindelijk ging Margarita in de loop van 2004 op haar zelf wonen in Amsterdam en vroeg ze een scheiding aan.

De Roy van Zuydewijn vertelde als gast veel over de gespannen periode van de afgelopen jaren. Zo liet hij duidelijk merken ervan overtuigd te zijn dat Prins Bernhard hun huwelijk persoonlijk heeft tegengewerkt. Ook toonde hij een brief, die zou moeten aantonen dat Bernhard in de jaren 30 wel degelijk beschikte over het NSDAP-lidmaatschap. Bernhard heeft dit altijd ontkend.

©BON / FBF.NL

Provincie:
Tag(s):