zaterdag, 19. maart 2005 - 11:15

Marktaandeel Firefox stijgt ten koste van Microsoft

Ook in de maand februari is de opensource-browser Firefox erin geslaagd om in marktaandeel te stijgen ten opzichte van Microsoft’s Internet Explorer. Dit heeft de ontwikkelaar van Webmonitor software ‘Net Application’ bekend gemaakt.
<BR>
<BR>Het aandeel Firefox steeg van 5,59% naar 6,17% in de maand februari. Die winst gaat ten koste van Internet Explorer. IE zag haar aandeel van 90,31% in december dalen tot 89,04% in februari. Het aandeel van de andere browsers zou stabiel gebleven zijn.

'Firefox is de enige browser waarvan het marktaandeel elke maand groeit, en die groei gaat ten koste van Microsoft's Internet Explorer,' aldus Dan Shapero van Net Applications. Volgens een rapport van onderzoeksgroep BDO Stoy Hayward kan het aandeel van Firefox tegen het einde van 2005 naar 20% zijn gestegen.

De grootste reden dat gebruikers overstappen op Firefox is dat ze veiliger willen surfen. Maar de vraag is of de browser van Mozilla daadwerkelijk veiliger is. Ondertussen zijn in Firefox ook al een aantal bugs en fouten ontdekt en moet de browser om de zoveel tijd een update krijgen.
Categorie:
Tag(s):