donderdag, 23. juni 2005 - 9:59

Martin van Geel is niet meer welkom bij AZ

Het goede huwelijk tussen voormalig technisch directeur Martin van Geel en AZ, is geeindigd in een nare scheiding. Van Geel is niet langer welkom bij de Alkmaarders. Woensdagochtend meldde de technische man van AZ zich op zijn kantoor in de Alkmaarderhout. Daar kreeg hij echter te verstaan dat hij niet langer welkom was bij de club.

Dinsdag maakte de oud-voetballer bekend AZ te verlaten voor het technisch directeurschap bij Ajax. Het nieuws van de overstap sloeg in Alkmaar in als een bom. Zowel voorzitter Dirk Scheringa, als algemeen directeur Toon Gerbrands waren niet op de hoogte van de onderhandelingen tussen Van Geel en Ajax. Het zit de bestuurlijke top vooral dwars dat haar technisch directeur kort geleden op een bijeenkomst met het bestuur nog uitsprak, de komende jaren gewoon in de Alkmaarderhout werkzaam te zijn.

Van Geel mocht slechts enkele persoonlijke bezittingen meenemen en zijn lopende zaken kort overdragen, dit meldt het Algemeen Dagblad.

De taken van Van Geel worden voorlopig waargenomen door Dirk Scheringa, penningmeester Neelisse en Toon Gerbrands. Daarbij handelt de voorzitter, in afwachting van een nieuwe technisch directeur, alle transferzaken af.

De fanclub van de Alkmaarders hebben de voormalig TD geroyeerd als lid. De supporters voelen de overstap van Van Geel als een dolksteek in de rug. "Je zou loyaal aan AZ blijven. Daar heb je in de media nooit een geheim van gemaakt. Het bleken echter woorden van een wolf in schaapskleren", aldus de fans in een perscommuniqué.
Categorie:
Tag(s):