donderdag, 12. mei 2005 - 10:06

Maserati Pininfarine Birdcage 75

Ter ere van Pininfarina’s 75ste ‘verjaardag’ ontwierp het Italiaanse designhuis de Birdcage 75. De auto is ontwikkeld in samenwerking met Maserati en Motorola en dat betekent veel vermogen en technologie.
<BR>
<BR>Het is zonder enige twijfel één van de meest bijzondere conceptcars ooit gebouwd. De Birdcage 75 is ontwikkeld zonder enige vorm van beperkingen op het gebied van design en technologie. De zeer gestroomlijnde carrosserie straalt één en al futurisme uit. Het chassis is geheel vervaardigd uit carbon en de aluminium wielen hebben een formaat van 20 en 22 inch (voor/achter). Het dak is geheel van glas en biedt een blik op het interieur en de machtige Maserati V12.

Het interieur kan beter vergeleken worden met de cockpit van een straaljager. De transparante plaat die voor de bestuurder is geplaatst dient als projectiescherm. Alle gegevens zoals de snelheid, toerental etc. worden daarop geprojecteerd middels head-up-display techniek. De sportstoelen zijn bekleed met alcantara en vervaardigd uit carbon. Om toegang te krijgen tot het interieur schuift de gehele voorkant van de Birdcage 75 omhoog.

Partners als Motorola en Osram stonden garant voor de ontwikkeling van high-tech zaken. Het stuurwiel is voorzien van een display en de mobiele telefoon is geïntegreerd in de middenconsole. De verlichting is geheel opgebouwd uit LED-technologie. De machtige V12 is afkomstig van Maserati en het onderstel is gebaseerd op die van de MC12. De 6.0 liter twaalfcilinder levert 700 pk vermogen. Zonder begrenzers is dat zelfs 880 pk(!). De motor is gekoppeld aan een sequentieel te bedienen zesbak. Prestaties zijn niet bekend maar spreken ongetwijfeld tot de verbeelding.

Motorisch

Motorinhoud 6.0 liter

Aantal cilinders 12

Aantal kleppen per cilinder 4

Vermogen >700 pk @ n.btpm

Koppel n.b. @ n.b. tpm

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/h n.b. sec

Topsnelheid n.b. km/h

Diversen

Gemiddeld verbruik n.b. liter op 100 km

Leeg gewicht 1.500 kg


Prijzen

Prijs vanaf n.v.t.

Voor meer foto's van deze pracht Futuristische Pininfarina Birdcage 75 kijk eens op Autowereld.com
Categorie:
Tag(s):