zaterdag, 25. juni 2005 - 21:10

Massale inzet hulpdiensten na sprong van Maasbrug

Roermond

Rond 17:30 uur zaterdagmiddag zijn diverse hulpdiensten uitgerukt naar de Maasbrug, nadat een jongen van de brug was gesprongen en niet meer boven water zou zijn gekomen. Zowel politie, als ambulance en brandweer, waaronder het duikteam van Roermond en Weert, gingen ter plaatse om in de Maas te zoeken naar de betreffende jongen. Hierbij kregen ze ondersteuning van een helikopter van de KLPD en politie te water. De weg onder de Maasbrug werd afgesloten voor alle verkeer en het waterverkeer werd stilgelegd om de vermiste jongen op te sporen.

Rond 18:20 uur kwamen getuigen met de mededeling dat ze twee jongens uit het water hadden zien komen. Ze noemden ook de namen van de betreffende jongens. De politie heeft een van de jongens inmiddels opgespoord bij hem thuis. De ander krijgt nog een bezoek van de politie. Beide jongens zijn minderjarig.

In overleg met Bureau Halt zal de politie bekijken of en welke maatregelen er zullen worden genomen tegen de twee durfals.

Dit is al het derde incident bij de Maasbrug in Roermond in korte tijd, waarbij hulpdiensten moesten worden ingezet. Recent nog wilde een verwarde man tot twee keer toe een zelfmoordpoging wagen door van de Maasbrug te springen. Hierbij moest het verkeer over de brug en het water worden stilgelegd. Hierdoor ontstond een grote verkeerschaos. De man zag vervolgens uit eigen beweging van zijn voornemen af. Op last van de rechter is hij gedwongen opgenomen om herhaling te voorkomen. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):