donderdag, 28. juli 2005 - 12:20

Massale vernieling van boten in Zwolse jachthaven

Zwolle

Waarschijnlijk twee kinderen van rond de zeven en tien jaar jong zijn de daders van een massale vernieling van ruim vijftig boten in jachthaven de Hanze. De gedupeerde booteigenaren kunnen voor deze schade weliswaar aangifte doen bij de politie maar het is allerminst zeker dat er een vergoeding zal volgen. Daarnaast lijkt de Zwolse politie de ernst van de zaak (nog) niet hoog op te nemen.

Havenmeester Paul Hageman is zeer ontdaan door het voorval. Hoewel hij op het terrein van de jachthaven woont had hij geen flauw benul van de aangerichte schade. Wel denkt hij te weten wie verantwoordelijk is voor de vele vernielingen. Afgelopen maandag zag de havenmeester twee jongens in de jachthaven rondlopen. Ze zagen er netjes uit maar toch was er iets vreemds met ze. De havenmeester heeft de beide knapen het terrein uitgezet. In de loop van dinsdag werd pas duidelijk welke schade er die avond door de jongens moet zijn aangebracht. Naast vele scheuren in zeilen en doeken heeft het duo zich kennelijk ook tegoed gedaan aan het plunderen van frisdrank en snoepjes uit de betreffende boten.

Het vandalisme ging zelfs zover dat op een van de boten door de jongens is gepoept. De schade loopt zeker in de tienduizenden euro’s. De havenmeester heeft alle gedupeerden nadrukkelijk verzocht om aangifte van de vernieling bij de politie te doen. Het mes waarmee de vernielingen is aangericht is door de politie al uit een van de boten gehaald. Het kan niet anders dan dat daarop vingerafdrukken staan van de vermoedelijke daders. De havenmeester twijfelt er echter niet aan dat de door hem van het terrein gezette jonge knapen verantwoordelijk zijn voor de vele vernielingen.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):