zondag, 27. februari 2005 - 17:44

Mau-Asam en Juffermans prolongeren titel

Zoetermeer

Liesbeth Mau-Asam en Cees Juffermans hebben zondag tijdens het Nederlands Kampioenschap Shorttrack beide hun titels weten te prolongeren. Op de tweede dag wisten beide de 1000 meter te winnen en gingen daarmee als leider de superfinale 3000 meter in. Voor Cees Juffermans betekende het zijn vierde titel.

Bij de heren was de strijd om de Nederlandse titel tot het laatste moment onbeslist. Cees Juffermans had zaterdag door een foutieve inhaalmanoeuvre de leiding uit handen gegeven. Op de 500 meter kwam hij ten val en nam titelkandidaat Niels Kerstholt mee en werd gediskwalificeerd. Daardoor wist Robbert-Kees Boer zich gesterkt en leidde de tussenstand na de eerste dag.

Juffermans wist het op de tweede dag echter goed te maken met de winst op de 1000 meter en de superfinale 3000 meter. De strijd om de 3000 meter ging tussen de nummers 1 en 2 van het klassement, Juffermans en Boer. Beide heren wisten een ronde voorsprong te pakken op de rest van het peloton dankzij langdurig kopwerk van Robbert-Kees Boer. In de laatste ronden moest Boer zijn grote inspanningen bekopen en wist Juffermans zijn vierde titel in de wacht te slepen. Het zilver was voor Robbert-Kees Boer en brons voor Niels Kerstholt.

De uitslag bij de dames was voor de start van de 3000 meter al zo goed als beslist. Liesbeth Mau-Asam controleerde de wedstrijd en wist na een sterke demarrage ook de ritzege op de slotafstand te pakken. Het zilver ging naar Annita van Doorn, het brons naar Maureen de Lange.

©BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):