vrijdag, 8. juli 2005 - 22:03

McEwen – Boonen: 2-2

Robbie McEwen heeft de zevende etappe in de Tour de France gewonnen. In het Duitse Karlsruhe was hij de snelst in de massasprint en bracht daarmee zijn totaal aantal overwinningen op twee.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreurdaden in Londen gingen 187 renners van start. Vanuit het vertrek was het een spervuur aan demarrages, ook Erik Dekker probeerde het, maar niemand kwam weg. Na het eerste colletje van vandaag was het wel raak. Fabian Wegmann en verrassend genoeg Robbie McEwen namen afstand van het peleton. McEwen zag al vrij snel het nutteloze van zijn actie in en liet zich terugzakken.

De Duitser Wegmann begint dan aan een indrukwekkende solo van 150 kilometer. Het feit dat de finish vandaag in Duitsland was, moet hem geïnspireerd hebben. Wegmann die al een keer het bergklassement in de Giro heeft gewonnen, behaalde onderweg voldoende punten om morgen in de bolletjes trui te mogen starten. Wegmann mocht ruim 8 minuten uitlopen, maar solo Karlsruhe binnen rijden zat er niet in.

Opnieuw een massasprint. Daarin versloeg de Australier McEwen de Zweed Backstedt en de Oostenrijker Eisel. Boonen zat niet goed gepositioneerd en moest genoegen nemen met een zevende plaats. Toch deed Boonen goede zaken in de strijd om het groen en dat vooral omdat hij bij de tussensprints zijn concurrent Hushovd steeds voor bleef.
Categorie:
Tag(s):