zaterdag, 5. november 2005 - 21:59

ME inzet vanwege spandoeken

Amsterdam

Aan de gevel van een aantal panden in Amsterdam zijn zaterdagmorgen spandoeken gehangen met kwetsende teksten gericht aan minister Verdonk van vreemdelingenbeleid en integratie. De Amsterdamse politie besloot zaterdagavond de spandoeken één voor één weg te halen, maar had daaraan nog een zware dobber. De inzet van de Mobiele Eenheid bleek nodig om een en ander te realiseren. Hierbij werd op de Amstel een charge uitgevoerd om sympathisanten op afstand te houden.

Op de Prins Hendrikkade, Spuistraat en de Amstel zijn vanmorgen spandoeken waarmee de onvrede over het asielbeleid van minister Verdonk werd geuit, opgehangen. Op de Amstel stuitte de ME op behoorlijk wat tegenstand, hier werd een charge uitgevoerd om de sympathisanten, die zich agressief gedroegen, uiteen te drijven. Een vrouw raakte hierbij gewond aan haar neus.

Een van de bewoners van het pand aan de Amstel hing aan een touw onder het spandoek. Hij weigerde naar beneden te komen. Nadat overeenstemming was bereikt met de demonstranten, dat de man niet zou worden aangehouden, ging de menigte uiteen zodat de brandweer erbij kon om de man met de ladder van de gevel te halen. Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen waarom de spandoeken zijn weggehaald.
Provincie:
Tag(s):