donderdag, 20. januari 2005 - 10:54

Medaille-uitreiking voor militairen SFIR-4

Arnhem

Ongeveer 1300 militairen die deel uitmaakten van de Stabilisation Force Iraq 4 (SFIR-4) ontvangen vrijdag (21 januari) de Nederlandse herinneringsmedaille vredesmissies voor hun uitzending naar Irak. De medaille-uitreiking vindt plaats in het Gelredome in Arnhem. Staatssecretaris Cees van der Knaap houdt de openingsspeech. De Chef Defensiestaf, generaal Dick Berlijn, en de bevelhebbers of vertegenwoordigers van de krijgsmachtdelen zijn bij de plechtigheid aanwezig. Het is de eerste keer dat op grote schaal medailles worden uitgereikt aan militairen van alle krijgsmachtdelen.

SFIR-4 bestond grotendeels uit militairen van de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht, een helikopterdetachement van de Koninklijke Luchtmacht, een detachement van de Koninklijke Marechaussee en militairen van het Korps Commandotroepen.

Naast de herinneringsmedaille krijgt een aantal van hen het draaginsigne gewonden uitgereikt, waaronder de vijf militairen die gewond raakten tijdens de vuurgevechten op 14 augustus 2004, waarbij wachtmeester 1 Jeroen Severs om het leven kwam.

Bron: Ministerie van Defensie
Provincie:
Tag(s):